Ring Johan 070 - 567 60 02
Ring Malena 070 - 673 35 86
Särö Hästklinik

Våra veterinärer


Malena Behring

Malena tog sin veterinärexamen 1986 och jobbade under några år som distriktveterinär i olika delar av Sverige. Betäckningssäsongerna 1988 och -89 arbetade hon på nuvarande stuteri Broline AB (då Brokvarn Stuteri). Malena har arbetat på Hallands Djursjukhus i 20 år, varav de sista 10 som klinikchef, stordjur och har specialistkompetens i hästen sjukdomar. Hon är veterinär ledamot av AVN (Avelsvärderingsnämnden, varmblod) och konsultveterinär åt DINA försäkringar. Största intresseområde är ortopediska utredningar och kopplingen mellan hästen som sportatlet och dess skadepanorama är huvudinriktningen.

Privat delars hästintresset mellan avel och sport men f.n. har hon bara en fölunge och en liten Jack Russel. Kallas av de allra flesta för Mulle och föredrar alltid att använda det namnet!

Johan Oscarsson

Johan tog veterinärexamen 1993 och specialistexamen 1999. Han har arbetat vid Hallands djursjukhus, Skaras djursjukhus samt ATG klinikerna i Åby/Åsa.

Johan bor i Berghem utanför Kinna, med kyrkan som närmsta granne, tillsammans med sin fru Lotta och deras tre barn. Johan driver tillsammans med sin fru, som också är veterinär, en smådjursklinik i Kinna.

Johans inriktningar är ortopediska utredningar(hältutredningar), ultraljud/röntgen, endoskopi och medicinska undersökningar, dessutom jobbar Johan då och då som FEI veterinär vid internationella hästtävlingar. Läs mer på www.hastveterinar.se.

Christer Korpe

Christer har vuxit upp med hästar och ridit större delen av sitt liv. Han tog sin veterinärexamen 1983 och har arbetat som klinikveterinär i 15 år vid veterinärhögskolan i Uppsala och även som lärare på den ambulatoriska kliniken. Christer har även arbetat på Regiondjursjukhuset i Helsingborg och hos hästtandläkare Torbjörn Lundström. Christer har lång erfarenhet av behandling av hästens tänder och tandkorrigeringar och anlitas frekvent av externa kliniker.Christer har AI-seminkompetens på häst (stogynekologi och dräktighetsundersökningar).

Modern hästtandvård idag handlar om så mycket mer än att bara raspa av vassa kanter. Det gäller att se helheten, hur fungerar hästen, ridbarheten, hur äter hästen, fungerar hästen till det den är avsedd för. Här är det viktigt att föra en dialog med ryttaren, tränaren, samtidig som man gör en noggrann undersökning av hästens mun.

Våra assistenter


Monica Pilskog

Monica jobbar även som tävlingsledare vid Kungsbacka ridklubb sedan många år. Monica är en hängiven hästvän och hästägare och har lång erfarenhet av både ridsporten och travsporten.

Dan Sundholm

Följ oss i sociala medier!